instituut hoogbegaafdheid volwassenen

Ben je zelf hulpverlener en wil je een locatie toevoegen of wijzigen?

Hulpverleners

Het IHBV vertoont op deze pagina een overzicht van hulpverleners die zelf aangeven met hoogbegaafde volwassenen te werken.
Op deze pagina kun je zoeken naar een hulpverlener. Je kunt zoeken op naam of direct op de kaart. Als je klikt op de hulpverlener zie je alle informatie die de hulpverlener ons verstrekt heeft. Je vindt alle hulpverleners die zichzelf hebben vermeld ook terug in een lijst

De gegevens worden gepresenteerd zoals de betreffende hulpverlener ze heeft opgegeven. Het IHBV controleert deze gegevens niet. 
Het IHBV geeft geen informatie over het hulpverleningsaanbod voor hoogbegaafde kinderen (tot 16 jaar). Daarvoor kunt u terecht bij het ECHA-netwerk.

Deze pagina bevat zowel Nederlandse/Vlaamse hulpverleners als hulpverleners in andere landen.

juli 8, 2024
Esther Kaastra

HSP & WERK

Telefoonnummer: 06-24701570
Beroep: coachloopbaancoachbusinesscoachre-integratiedeskundigekerntalentenanalist
Online consult: Ja
HSP & WERK is een landelijk bureau voor loopbaan-, persoonlijk leiderschapsontwikkeling en re-integratie van hoogsensitieve professionals.

Leer alles over jouw HSP en werk en versterk je (persoonlijk) leiderschap in het programma ‘Sensitief Leiderschap’. De basis voor duurzame inzetbaarheid en werkplezier op de lange termijn als HSP.

Sensitief leiderschap begint bij jezelf. Wie ben jij inclusief je hoogsensitiviteit, hoe zet je het in en houd je er rekening mee om tot grootse resultaten te komen?

In dit programma ga je terug naar jezelf en creëer je een werkend leven waarin jij je volle potentieel benut zonder je ongemakkelijk te voelen en geremd te worden door de mening van anderen.

Te doorlopen als loopbaan-, persoonlijk leiderschaps- of re-integratie (2e spoor) traject.

We maken graag kennis met je!

Plan hier een vrijblijvend gesprek: www.hspenwerk.nl/gesprek

Hoogsensitiviteit biedt potentie!
juli 8, 2024
Esther Kaastra

Gifted Leaders

Telefoonnummer: 06-24701570
Beroep: coachloopbaancoachbusinesscoachkerntalentenanalist
Online consult: Ja
Leiderschapscoach voor hoogsensitieve en hoogbegaafde leiders en ondernemers

Voor hoogsensitieve en hoogbegaafde leiders (directeuren, senior managers, vakspecialisten en ondernemers) die willen excelleren in hun leiderschap, loopbaan en business.

Programma's:
The Gifted Experience - 2 maanden - Wat is hoogbegaafdheid en hoe werkt het voor jou?
HSP & HB Talentprogramma GIFT in Business - 4 maanden - Een kado voor jezelf en je bedrijf.
Gifted Leaders - Jaartraject voor HSP & HB-leiders - ga next level vanuit wie jij van nature bent.
Gifted Leaders Mentorship - 6 of 12 maanden - 1 op 1 exclusief

Er is altijd een volgend niveau voor jouw potentieel.
juni 25, 2024
Rosanne Dokkum

Psychotherapiepraktijk Dokkum

Telefoonnummer: 06-17241712
Beroep: psycholoogpsychotherapeut
Beroepsvereniging: BIG
Registratie nummer: 29928568816
Online consult: Nee
Ik bied zowel kortdurende als langdurende psychotherapeutische trajecten voor (vermoedelijk) hoogbegaafde volwassenen die last hebben van psychische klachten, waaronder stemmingsklachten, angsten, PTSS en problemen rondom identiteit en zelfbeeld.
juni 24, 2024
Diana van Loo-Karsijns

Doula Diana

E-mailadres: diana@douladiana.nl
Telefoonnummer: 0613772020
Beroep: coach
Beroepsvereniging: NIP
Registratie nummer: 235546 Beroepsvereniging: NBvD nr. NBvD0831
Online consult: Ja
Als traumasensitief doula coach ik je door zwangerschap en geboorte.
Mijn specialiteiten liggen in lichaamswerk: massages, docent Body Ready Method en Relaxed Bevallen. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd over borstvoeding, postpartum-doula, zwangerschaps- en postpartum/verlies-massages, rouw.
We spreken elkaar tijdens de zwangerschap drie tot vier keer, ik sta op wacht vanaf week 37, ben tijdens de hele bevalling aanwezig, kom in de kraamweek evalueren en sluit af na een week of 6 á 7 met een zwangerschaps/bevallingsverhaal met eventueel foto's.
juni 22, 2024
Els Umans

van hb bewustwording naar Gelukkig Bewustzijn

E-mailadres: info@elsumans.nl
Telefoonnummer: 0641152774
Beroep: psycholoogcoachtrainer
Registratie nummer: was voorheen ingeschreven bij de NFG
Online consult: Ja
Meesterschap bereiken met jouw potentieel en aandacht voor senioren met kenmerken van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit

Het vraagt moed om de weg van je innerlijk te volgen, om oude en niet langer dienende patronen te doorbreken, om jouw waarheid te leven. Door werkelijk te begrijpen wie jij bent komt er een verandering op gang. Je ervaart meer zelfvertrouwen, kracht en balans. Hetgeen een effect heeft op jou en jouw omgeving, denk aan je privéleven, maar ook zeker je werk en de dingen die je doet in het dagelijkse leven.


Els heeft beroepsmatig twaalf jaar ervaring met hoogsensitiviteit, extra ontwikkelingspotentieel, hoogbegaafd denken en bewustwordingsprocessen. Zij pikte de levenslessen op die haar werden voorgehouden. Omdat ze van jongs af aan al geïnteresseerd was in de betekenis van het leven en spiritualiteit, volgde ze later een opleiding Psychologie.

Ze deed voor haar afstuderen, onder begeleiding van Professor Anna Bosman, onderzoek naar hoogsensitiviteit en extra ontwikkelingspotentieel bij de Radboud Universiteit. Uit dit onderzoek ontstond de signaleringslijst voor het extra ontwikkelingspotentieel waarmee ze later, toen zij eenmaal haar praktijk was gestart, cliënten kon helpen tot meer zelfinzicht, zodat zij ook in hun kracht konden komen.

In 2019 schreef zij haar eerste boek en presenteerde dit op het symposium van stichting hoogbegaafd. Daarna schreef ze nog twee boeken, ontwikkelde een training en een magazine 'Gelukkig Bewustzijn'.

Wil jij ook meer inzicht in jezelf en een consult boeken? Ga naar de website voor meer informatie, ge vraag te stellen en/of vrijblijvend een kennismakingsgesprek in te plannen met Els.

https://www.studioaanhetwater.nl

juni 19, 2024
Liesbeth Nauta

Praktijk Hoogbegaafde Psycholoog

Telefoonnummer: 0631168880
Beroep: psycholoogcoachtherapeut
Beroepsvereniging: NIP
Registratie nummer: 233024
Online consult: Ja
Diagnostiek, behandeling en coaching bij (het vermoeden van) hoogbegaafdheid.

Ben jij of je kind intens, gevoelig, andersdenkend, intelligent, creatief, vol humor..., maar weet je even niet meer hoe je verder moet? Neem vrijblijvend contact met me op voor een oriënterend gesprek!

Volwassene
Ontdek wie je in werkelijkheid bent, voorbij de aanpassing, echt durven kijken en luisteren naar jezelf. Hulp bij onder andere burnout en/of bore-out, hoogbegaafdheid (HB), hoogsensitiviteit (HSP), angst en depressieve klachten.

Ouder en kind
Op weg naar een gezien, uitgedaagd en begrepen kind. Dit doen we samen met ouders en school. Intelligentieonderzoek (KIQT+) en hulp bij onder andere verveling, frustratie, angst, somberheid, hoogbegaafdheid (HB) en hoogsensitiviteit (HSP)

Werkgever
Hoogbegaafde werknemers ingewikkeld? Zie juist de meerwaarde en het grote talent!
Hulp bij vastgelopen medewerkers met stress gerelateerde klachten zoals slaapproblemen, vermoeidheid, gejaagdheid en somberheid.

Over Liesbeth
In 2009 heb ik de master klinische psychologie aan Universiteit Leiden behaald. Sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan in de GGZ en in de Jeugdzorg, waarbij ik diverse functies heb uitgevoerd en met verschillende doelgroepen heb gewerkt. Zo heb ik in de eerstelijns zorg gewerkt, patiënten met kanker behandeld en medewerkers in de jeugdzorg begeleid en aangestuurd.

Zelf hoogbegaafd in een dynamisch hoogbegaafd gezin

Voor mij staat maatwerk voorop, omdat geen enkel kind of volwassene hetzelfde is.
juni 19, 2024
Hans Lips

HansLipsCoacht

Telefoonnummer: 0653549349
Beroep: coachbusinesscoachtrainerkerntalentenanalist
Beroepsvereniging: NOBCOKRBH
Registratie nummer: 30131 (NOBCO)
Online consult: Nee
Als gediplomeerd coach en gecertificeerd senior kerntalentenanalist ben ik gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van hoogbegaafde en hoogsensitieve mensen. Denk aan mensen in het bedrijfsleven, directieleden en young professionals. Mijn affiniteit en binding met deze doelgroep bestaat al heel lang. En dat helpt.

Zolang ik me kan herinneren, heb ik altijd sterk de behoefte gevoeld om er voor iemand te mogen zijn. Dit samen met een gezonde nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft en beweegt. Motivatie, levensstijl, doel, dilemma’s en keuzes. Ik houd van diepgang; het mag, moet zelfs, ergens over gaan.

Als coach vorm ik de menselijke schakel tussen de praktijk en de belevingswereld waar jij als hoogbegaafd mens in kunt leven. Deze werelden breng ik samen en stem ze beter op elkaar af. Zo maken we van problemen uitdagingen en kan je hoogbegaafdheid een vanzelfsprekendheid worden. Je zit lekkerder in je vel, thuis en in je werksituatie, en je kan je hoogbegaafdheid beter benutten. Zo ben je van grote(re) waarde, zowel voor jezelf als voor je omgeving.
juni 17, 2024
Miranda op den Brouw

De GrondToon

Telefoonnummer: 0614644489
Beroep: coachtherapeut
Online consult: Ja
De GrondToon biedt ervaringsgerichte therapie en coaching aan hoogsensitieve en hoogbegaafde volwassenen. De praktijk is gespecialiseerd in overprikkeling en onderprikkeling en daarmee samenhangende uitdagingen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om:
- het innemen van eigen ruimte en grenzen aangeven;
- zelfvertrouwen en zelfbeeld;
- emotie- en spanningsregulatie;
- faalangst en succesangst,
- burn-out of bore-out.

Tijdens de sessies wordt gericht op wat hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid voor jou betekenen. Je leert stilstaan bij jezelf en signalen herkennen en erkennen die duiden op over- en/of onderprikkeling. Vervolgens leer je aangereikte handvatten in te zetten in je dagelijkse leven, zodat je je krachtiger gaat voelen en beter voor je balans leert te zorgen.
juni 16, 2024
Nicolle Smeets

Smeets Coaching

Telefoonnummer: 0622 48 82 14
Beroep: coach
Online consult: Ja
Je hulpvraag onderzoeken we samen!
Gebruikmakend van NLP ( master), positieve psychologie, voice dialogue, psychotherapie, ademhalingstechnieken, gezelschapsspellen, levenservaring en intuïtie al naar gelang de situatie en wat bij je past. Jouw manier van leren is het uitgangspunt. Het doel is dat je zelfstandig verder kunt met meer vaardigheden, zodat je bewuste en duurzame keuzes voor jezelf kunt maken
juni 15, 2024
Lia Jaeqx - van Tienen

The Spotlights / Zelfari

Telefoonnummer: 0611098743
Beroep: therapeut
Beroepsvereniging: BIG
Registratie nummer: BIG nummer: 59065774430 VenVN Verpleegkundig specialist registernummer 269076
Online consult: Ja
Als verpleegkundig specialist GGZ ben ik regiebehandelaar in de psychiatrie. Ik behandel hoogbegaafde mensen met psychiatrische problemen. Ik werk vanuit jouw vraag lichaams- en ervaringsgericht, zodat je kunt voelen wat we bespreken, of we kunnen bespreken wat je opmerkt in oefeningen. Het traject wordt opgebouwd vanuit sensorimotor psychotherapie, ACT, relational framing, de polyvagaal theorie en EMDR. Eventueel kan ik andere elementen toevoegen zodat jouw reis zo effectief mogelijk is en je zelf verder kunt. Proces- en ontwikkelingsdiagnostiek is mogelijk om te bekijken hoe jij in elkaar zit en wat je nodig hebt in de toekomst. Ik werk graag samen met andere hulpverleners, zodat we voor jou de best passende zorg kunnen bieden. Via 1nP bied ik vergoede GGZ-behandelingen aan.

Ik heb een lichaamsgerichte eHealth ontwikkeld genaamd Zelfari®. Ik wil jou laten schitteren, als mens en vooral als jezelf. Voel je dat er zoveel in jou zit wat nu niet tot zijn recht komt? Dat je nergens helemaal past, liever buiten de lijntjes kleurt en van de gebaande paden af wilt? Zit je vol tegenstrijdigheden die anderen niet lijken te begrijpen? Of pas je jezelf zoveel aan dat je niet meer weet wat je nu zelf wilt en ben je op zoek naar een plek om jezelf te herontdekken? In Zelfari neem ik je mee op een persoonlijke expeditie naar jezelf, omdat ik geloof dat jij precies goed bent zoals je bent.

Voeg jezelf als hulpverlener toe

E-mailadres
Telefoonnummer
Beroep*
Beroep(en)
Beroepsvereniging
Beroepsvereniging(en)
Registratie nummer
Website
Online consult*
Online consult
×